
Із 18.10.21р. по 22.10.21 р. у стінах ВСП «Свалявський технічний фаховий коледж НУХТ» проходив тиждень циклової комісії технологічних дисциплін, програма якого була змістовною та цікавою.
У рамках тижня проведено олімпіаду з профільних дисциплін серед студентів 3-го та 4-го курсів, а також конкурс на краще приготування закарпатського баношу. Переможцями олімпіади стали:
І місце Мелай Альбіна – ДВХ-182
Горбенко Наталія –ДХ-183
Сидоран Анна – ДВ-181
ІІ місце Шиманська Ольга – ДВХ-192
Кубаш Світлана –ДХ-183
Попович Вікторія – ДВ-181
ІІІ місце Мигович Юлія – ДВХ-192
Далекорей Тетяна –ДХ-183
У конкурсі на краще приготування баношу взяли участь Долгополов Роман (ДВХ-182), Поцко Антон (ДВХ-192), Фущич Іванна (ДХ-183), Кубаш Світлана (ДХ-183).
Дегустаційна комісія на чолі з шеф-кухарем ресторану «Chalet» Сергієм Годею високо оцінила презентацію та смакові характеристики страв всіх учасників. Однак, переможцем конкурсу став Долгополов Роман.
Переможці олімпіади та учасники конкурсу були нагороджені призами, придбаними за сприяння профспілкового комітету.
Студенти технологічного відділення також мали змогу подивитись майстер-клас від Сергія Годі з приготування курячого філе у вершково-сирному соусі.
Не менш цікавою була дегустація бурчака, проведена студенткою гр.ДВ-181 Попович Вікторією. Вікторія розповіла про походження та види напою, його органолептичні властивості та користь для організму.
Одним із заходів тижня була онлайн-зустріч із викладачами та студентами кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Національного університету харчових технологій.
В онлайн-форматі Zoom-конференції студенти технологічного відділення познайомились із спеціалізованим R&D-центром – науково-виробничою лабораторією кафедри. Відповідальний за профорієнтаційну роботу, доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ігорь Страшинський надав інформацію щодо умов вступу до університету на денну та заочну форми навчання, умов проживання в гуртожитках.
Студенти четвертого курсу кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, які взяли участь у проведенні цього заходу, поділилися враженнями щодо проходження технологічної практики на найсучасніших підприємствах Європейського союзу – виробничих потужностях м’ясопереробних підприємств компанії ТОВ «Алльфайн Файн Кост».
Завершальним етапом тижня стала екскурсія на Ужгородський коньячний завод, де студенти були ознайомлені з процесом перегонки виноматеріалів, побували у цехах витримки марочних та ординарних коньяків, купажному відділенні та відділенні післякупажної витримки, були допущені до лінії розливу та пакування продукції.
Викладачі комісії технологічних дисциплін кожного року намагаються урізноманітнити тиждень ц/к і зробити його пізнавальним для студентів.